Május 4-én Vácra érkezik a Richter Egészségváros


ev044b

Május 4-én Vácra érkezik a Richter Egészségváros. Reggel 9 órától egészen 17 óráig várjuk az eseményre látogatókat, akik aktív részvételükkel növelik Jávorszky Ödön Kórháznak szánt 2 millió forint értékű alapadományt, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 Ft értékű adománypont jár. Az összegyűlt összegből a kórház egy lélegeztető gép beszerzését tervezi. Fördős Attilával, Vác polgármesterével készítettünk interjút a rendezvényről.

Miért jó az Egészségváros Vácnak, mit ad a városban élőknek? 

Az egészségügyben minden segítő kézre szükség van, így az egyedi, alkalmi rendezvények, programok rendkívül hasznosak. Az Egészségváros keretében ingyenes szűréseken vehetnek részt a lakosok, illetve érdekes, az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsadásokat, előadásokat hallgathatnak meg, mégpedig térítésmentesen. Emellett a programmal nemcsak saját és családjuk egészségéért tesznek, de az aktív részvételükkel az egész térség közösségéért is, hiszen ezáltal a váci kórházat is támogatják.

Milyen hagyománya van Vácott az egészségmegőrző kezdeményezéseknek?

A háziorvosok, gyermekorvosok és a fogorvosok alapellátásához szükséges eszközök beszerzését minden évben pályázattal támogatjuk. De ugyanúgy fontos számunkra az elsődleges prevenció. Az agyhártyagyulladás mellett a bárányhimlő és a Meningococcus B elleni védőoltás lehetőségét is biztosítjuk. Azt látom, hogy az emberek örülnek minden lehetőségnek, ami az egészségük megőrzését elősegíti. Egyetértve az állami tulajdonba adással a kórház mindenkori vezetésével jó kapcsolatot ápol Vác. A  város egészségügyi díjait az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáért az egészségügyi napon adtuk át. Ebbe a támogató koncepcióba teljes mértékben illeszkedik a Richter Egészségváros is. 

Ön szerint mennyire motiválja a helyieket a részvételre az, hogy ezzel segíthetnek a helyi egészségügyi intézménynek is?

Biztos vagyok benne, hogy ez lesz majd a résztvevők egyik fő motivációja. A váciak számára rendkívül fontos, hogy segíthessenek a közösségnek, a helyi intézményeknek.

Hogyan készülnek az Egészségvárosra?

Próbálunk mindenkit mozgósítani, hogy minél több helyre eljusson az információ, így minél több váci lakos vehessen majd részt a rendezvényen. Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy idén Vácra is ellátogat a Richter Egészségváros!