Csodálom az emberi szervezetet; tökéletes, bámulatra méltó szerkezet működik bennünk.

Radványi Dorottya műsorvezetőként évek óta elkötelezett résztvevője a Richter Egészségváros rendezvényeknek. Hogy számára mit is jelent az egészség, és hogyan figyel rá, az az alábbi interjúból kiderül.

RD EV websizeMi a véleményed, mit kell tennünk az egészség fenntartása érdekében?

Csodálom az emberi szervezetet;  tökéletes, bámulatra méltó szerkezet működik bennünk, ezért minden apró jelzésére fontos odafigyelni. Láz, fájdalom, kiütések, fáradtság, fogyás-hízás, mit kívánok enni vagy mit nem, mind-mind fontos üzenetek. De nem kell megvárni a "segélyhívásokat", hanem érdemes elébe menni a problémáknak. Ezért tartom nagyon fontosnak a szűrővizsgálatokat: évente vérkép, vizelet, fogorvos, nőgyógyász, bőrgyógyász látogatása biztosan szerepel a kötelező programjaim között.

Hogyan figyelsz az egészséged fenntartására?

Mivel figyelem a szervezetem jelzéseit, egyszer csak azt tapasztaltam, nem kívánom a húst. Kb. 25 éve vegetáriánus vagyok. Gyümölcs, sajt, egyéb tejtermékek, zöldségek, levesek, főzelékfélék szerepelnek a tányéromon. Így vagyok teljesen kiegyensúlyozott. És ha kapok jelet "belülről", jöhet egy kis csokoládé is, elvégre nem hús!:)

A másik szükségletem a mozgás. Hetente 5-6 edzés, ami izomerősítő, kardio, állóképesség növelő kell hogy legyen. Csoportos órákra járok, élvezem a közösséget, a jó zenéket. Kedvencem a spinning, és a tornatermen kívül a gyaloglás. A természetjárás mindent megad, ami élményt, kikapcsolódást jelent a stresszes hétköznapokból.

Mit gondolsz a Richter Egészségváros programról? Az ingyenes szűrések, tanácsadások, családi programok, és az adománypontok gyűjtése a helyi egészségügyi intézmények számára motiválóan hatnak?

Az Egészségváros rendezvényein mindig örömmel látom, milyen sokan jönnek el szűrővizsgálatokra. Hatalmas lehetőség az emberek számára, hogy egyetlen nap alatt, ingyenesen, kis sorban állással mindent ellenőriztethetnek, amire esetleg máskor nincs módjuk, vagy épp eszükbe se jut. Nagyon élvezem a figyelmüket az Agora sátorban is, ahol kiemelten fontos egészségügyi témákról beszélgetünk orvosokkal, és Rudolf Péterrel, aki hosszú évek óta arca a Richter Egészségvárosoknak.