Az Egészségváros felhívja a figyelmet arra, ami igazán fontos.

Béres Alexandra már évek óta aktív és lelkes résztvevője a Richter Egészségváros rendezvényeknek, ahol az egészséges táplálkozásról és mozgásról ad tanácsokat az érdeklődőknek.  Most az egészségről, a szűrések fontosságáról és Richter Egészségváros jelentőségéről beszélgettünk.

Munkádból adódóan bizonyára fontos számodra az egészség, illetve az egészséges életmód. Mit teszel ennek érdekében?

ev201909092Nagyon fontos számomra, és nemcsak mint gondolat, hanem már egészen kicsi korom óta áthatja az életemet. Élsportolóként kezdtem, versenyzés után pedig rögtön emberekkel kezdtem foglalkozni, eközben az egészséges táplálkozás is hamar bekúszott az életembe.

Szoktál figyelmet fordítani arra, hogy rendszeresen részt vegyél egészségügyi szűréseken?

Igen, és bíztatom is erre az embereket. Szerintem jobb a problémák elé menni és odafigyelni, mint utána csodálkozni, hogy kialakult valami gond. A gyerekeknél is fontosnak tartom, hogy rendszeresen elvigyem őket orvoshoz, szűrésekre, vérvételre, vizeletvizsgálatra.

Mit gondolsz a Richter Egészségvárosról? Szerinted a vidám programok, tanácsadások, ingyenes szűrések, és az adománypontok gyűjtése motiválóan hatnak arra, hogy minél többen részt vegyenek a szűréseken?

Azt gondolom, hogy ez egy csodálatos rendezvénysorozat, régóta résztvevője vagyok, ráadásul az egyik kedvencem. A mai világban mindig csak szaladunk, és nem fordítunk kellő figyelmet az egészségünkre, és bár a legtöbb ember fontosnak tartja az egészséget, mégsem igazán teszünk érte. Ez a rendezvény odalép az emberekhez, megszólítja őket, és felhívja a figyelmüket arra, ami igazán fontos.