Less be a Nem tűntem el kulisszái mögé!

A Richter Egészségváros egyik hagyományos programja a Richter Gedeon életét bemutató, Nem tűntem el című film levetítése. A film 2014-ben készült Richter Gedeon halálának 70. évfordulójára. Különlegessége abban rejlik, hogy egy klasszikus dokumentumfilm helyett neves magyar színészek kalauzolnak el minket a XX. századi Magyarországra, korhű jelmezekkel és környezettel bemutatva Richter Gedeon életét, és az ő máig meghatározó hagyatékát. A film főszerepében Rudolf Péter, Jászai Mari-díjas színész, a Vígszínház igazgatója látható, aki egyben a Richter Egészségváros fővédnöke is.

„Richter Gedeon 1872-ben született a Heves megyei Ecséden. Árvaként testvéreivel együtt a nagyszülei nevelték fel Gyöngyösön. Alig 30 év múlva megalapította Magyarország első modern gyógyszeripari vállalatát, és nevét néhány évvel később már a világ közel száz országában ismerték. A többi már történelem. Filmünk egy különös férfiú alakját festi fel, aki eredeti gondolkodásával mindig váratlan megoldásokkal küzdötte le a tudomány, az üzleti élet és a történelem kihívásait. Ismerje meg egy kalandos élet történetét! Egy igazi magyar hőst, aki a XX. század zűrzavarában felfedezte a halhatatlanság receptjét” – ajánlják a filmet az alkotók.

Gondolnád, hogy Rudolf Péter húsz évet öregedett két óra leforgása alatt annak érdekében, hogy megszemélyesítse az akkor már hetvenes éveiben járó Richter Gedeont? Kíváncsi vagy, hogyan emlékszik vissza a forgatásra, valamint az előkészületekre Spáh Dávid, a film rendezője? És arra, hogy mi a szerepe Seress Zoltánnak és az ő emlékkönyvének a filmben? Ha a válaszod igen, kattints az alábbi képre, és hamarosan választ kapsz a kérdésekre!

07 23

Ha pedig szeretnéd velünk együtt megnézni a filmet, látogass el az idei Richter Egészségvárosok egyikére az alábbi helyszíneken:

  • augusztus 22. Debrecen, II. János Pál pápa tér
  • szeptember 5., Budapest XIX. kerülete, Templom tér
  • szeptember 19., Dunakeszi, Katonadomb
  • szeptember 26., Tata, Kossuth tér
  • október 3., Pécs, Kossuth tér
  • október 4., Kiskunhalas, Bethlen Gábor tér
  • október 10. Kaposvár, Kossuth tér

További részletek: http://www.nemtuntemel.hu/