Teltház a Kossuth téren Hatvanban

 

Sajtóközlemény


Teltház a Kossuth téren Hatvanban


2017.05.022.-Közel hat millió forint gyűlt össze a hatvani Richter Egészségvároson!

Több ezren vettek részt a Richter Egészségvároson Hatvanban, ezáltal több ezren tettek egészségükért, mellyel egyben hozzájárultak az Albert Schweitzer Kórház műszerezettségének javításához.
A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapfelajánlását a lakosok szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon való részvételükkel megduplázták, így majd hat millió forintra egészült ki az alap adomány.

Kora reggel több százan gyűltek össze a kórház épülete előtt, hogy egy közös sétával együtt induljanak el a Richter Egészségváros helyszínére, a Kossuth térre. A sétán a hatvani kórház igazgatója, Dr. Stankovics Éva, Hatvan város főpolgármestere, Horváth Richárd, a kórház dolgozói, családtagok, barátok, fiatalok és idősek is részt vettek. Ezzel pedig máris fejenként 300 forintot gyűjtöttek a kórházuknak.

1

2

A reggeli séta után a főtérre érkezve szinte azonnal mindenki sorszámért ment és egymás után látogatták végig a szűrő sátrakat és előadásokat. A Kossuth tér teljesen megtelt, a hatvani kórház szakorvosai, kollégái reggeltől délután ötig folyamatosan végezték a szűréseket és tartották a tanácsadásokat.
A legtöbben a vérnyomásukat nézették meg, de nagyon sokan vettek részt a koleszterin szűrésen is, összesen 388-an. Három esetben sajnos nagyon extrém, 171 esetben pedig magas értéket mértek az orvosok.
A bőr- és körömgomba szűrésnél 188 emberből 87 kezelésre szorul, 262 emberből 39 szorul további kivizsgálásra a memória vizsgálat alapján.

Az egész napos ingyenes szűrővizsgálatok mellett színes és érdekes programok várták a hatvaniakat.
Fellépett például a szenzációs hangú énekesnő, Wolf Kati.

3


A Richter Egészségváros nagykövetei pedig egész nap előadásokat tartottak és beszélgetésekben vettek részt.


A nap végén kiderült, hogy mennyi pénz gyűlt össze, melyet a kórház gasztroeneterológiai eszközpark fejlesztésre fordít. Minden szűrés, előadáson, tanácsadáson, vagy akár tornán való részvétel, egyenként 300 forintnak megfelelő pontot ért. És mivel a hatvaniak és a környékről érezők nagyon lelkesek voltak, rengetegen vettek részt a szombati programon, így összesen 5.811.800 forint gyűlt össze.

H05205496

További képek, videók, beszámolók:

www.egeszsegvaros.hu
https://www.facebook.com/Eg%C3%A9szs%C3%A9gv%C3%A1ros-1686122545015060/