Eső és hőség sem szegte a kazincbarcikaiak kedvét

Az egészségvárosok második legnagyobb eredménye, több mint nyolc és félmillió forint gyűlt össze a Richter Egészségváros programján

BDG 0732

Rengetegen tettek egészségükért Kazincbarcikán a június 10-i Richter Egészségváros rendezvénysorozaton, segítve ezzel a Kazincbarcikai Kórház eszközbeszerzését. A lelkes résztvevők a hőség és az eső ellenére is kitartóan végigvárták a szűréseket, és az előadásokat is teltházas nézőközönség hallgatta. A kitartásnak nap végére meglett az eredménye, nemcsak az egészségükért tettek sokat a kazincbarcikaiak, de a kórházukért is: több mint nyolc és félmillió forint adomány gyűlt össze a résztvevők aktivitásának eredményeként. Az összegből vastagbélrák szűrésre alkalmas videókolonoszkópos eszköz beszerzését tervezi a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft.

BDG 9921

Kazincbarcika lakói saját egészségük védelmében, valamint kórházuk érdekében a rendezvény hivatalos megnyitásától kezdve aktívak voltak és szorgalmasan gyűjtötték az adománypontokat.
Több százan vettek részt a közös reggeli egészségsétán, valamint a hagyományos egészségszűrő, prevenciós mérések és előadások is igen népszerűek voltak. A helyiek aktivitásának pedig nagyszerű eredménye született: a Richter Egészségváros program kilenc éves története alatt a második legjobb eredmény, mintegy nyolc és félmillió forintos adomány gyűlt össze.

BDG 9948

BDG 9942

A díjátadó után, a kazincbarcikai kórház igazgatója, Tóth Gábor úgy fogalmazott: „nagy összefogásnak lehettünk tanúi, ami igazán megható. Gratulálok mindenkinek, köszönöm az emberek kitartását! Biztos, hogy egy hasznos és sokak javát szolgáló eszközt tudunk majd vásárolni.”
Az adományból vastagbélrák szűrésre alkalmas videókolonoszkópos eszközt beszerzését tervezi a kórház.

További információk:
Beke Zsuzsa
kormányzati kapcsolatok és PR vezető
Richter Gedeon Nyrt.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06-1-431-4888