Székesfehérvár

Színes családi programok, sztárfellépő és ingyenes szűrések a Richter Egészségváros székesfehérvári rendezvényén

OrszagalmaÖnmagunk, egészségünk megismerése egy élethosszig tartó tanulás. Hiába a számos médiainformáció és hír mindig lesznek új generációk, akik figyelmét újra és újra fel kell hívni az egészségtudatosság, a megelőzés fontosságára. A 2009-ben indult Richter Egészségváros kezdeményezés lényege, hogy családias környezetben, színes programokkal gazdagított eseményen lehetőséget kínál a helyi lakosoknak, hogy tegyenek nem csak önmagukért, de a helyi kórházért is. A rendezvényen valamennyi program ingyenes. Szeptember 29 - én Székesfehérváron, a Palotai kapu téren várnak minden érdeklődőt, reggel 9:00 és délután 17:00 óra között.

Hosszú várakozás, pénz, nehezen összeegyeztethető helyszín és idő. Legtöbbször elsőre ez jut eszükbe az embereknek a szűrésekről. Pedig egyes betegségek esetében a mihamarabbi diagnosztizálás a kezelés eredményességét is befolyásolja. A Richter Gedeon Nyrt. által 2009-ben indított Egészségváros program egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők, lakhelyükhöz közel.

Az eltelt évek tapasztalata azt mutatja, ha megteremtjük a lehetőséget az emberek számára, akkor élnek is vele. Mi, a Richternél hiszünk abban, fontos, hogy olyan feladatot kell ellátnunk, amely valós hozzáadott értéket jelent az emberek, a betegek számára. Egy gyógyszercégnek amellett, hogy korszerű és elérhető árú készítményeket forgalmaz, tennie kell a prevenció érdekében is - fogalmazott Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője

A Richter Egészségvárosra kilátogatók ugyanis nemcsak saját egészségükért tesznek azzal, hogy részt vesznek a szűréseken és tanácsadásokon, hanem a helyi egészségügyi létesítményt is segítik. Minden aktivitásért ugyanis 300 forintnak megfelelő adománypont jár. Az így összegyűlő összeg hozzáadódik a Richter és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által – a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára– felajánlott 2+2 millió forintos alapadományhoz.

CserPa 0118A prevenciót, az egészségtudatosságot, a szűrések fontosságát hangsúlyozó programok – jelen esetben a Richter Egészségváros is - mindenképp kiemelt jelentőséggel bírnak. Nem csak társadalmi szempontból fontosak, hanem úgy gondolom az ilyen eseményekkel egyre jobban meg lehet szólítani az embereket. Azt tapasztaljuk ugyanis, hogy szívesen részt vesznek ezeken a rendezvényeken és szerencsére kezdenek egyre inkább odafigyelni családjuk és saját egészségükre - hangsúlyozta Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere.

A Richter Egészségvároshoz a kezdetek óta számos ismert személy – többek között Radványi Dorottya, Jaksity Kata, Szily Nóra, Tari Annamária, Abaházi Csaba és Katus Attila is – csatlakozott, velük mindannyiukkal találkozhatnak az érdeklődők szeptember 29-én, a Palotai kapu téren. Az egész napos rendezvény 9:00-kor a TAM TAM Duó felvezetésével zajló egészségsétával indul. Az esemény nagyszínpadán fellép Pápai Joci és több helyi közösség is úgy, mint a Free Spirit Dance, az Alba Regia Senior Csoport és a Szent György Kórus.